Koningsdag gesloten! Koopzondag: Zondag 28 april van 13.00 tot 17.00 uur!

Stenströms: Koninklijke Hemden uit Zweden

De rode loper wordt uitgelegd voor de deur van Bogers, de etalage nog een keer extra gelapt en de vloer nog eens glanzend geboend. Er gaat namelijk een Koninklijke gast zijn intrede doen dit seizoen, en helemaal uit Zweden wel te verstaan. Bogers zal namelijk vanaf dit seizoen ook de Koninklijke hemden van Stenströms gaan aanbieden. Deze in 1899 opgerichte firma is al 57 jaar hofleverancier van de Zweedse Koninklijke familie en dat wordt je natuurlijk niet zomaar.

In 1883 begin August Stenström een winkeltje met als verkoopwaar sigaren en kranten en hij maakte er ook hemden op maat voor zijn klanten. We weten eigenlijk niet of dit een vreemde combinatie is of dat dit vaker voorkwam. Hoe dan ook het is een leuk gegeven en maathemden en sigaren liggen ook vandaag niet ver van elkaar af als het om de liefhebbers daar van gaat. De hemden werden een steeds belangrijker gedeelte van het winkeltje en groeide fors! In 1899 besloot August dan ook het hemden gedeelte los te maken van de winkel en er een op zichzelf staand bedrijf van te maken met een fabriekje voor hemden. Hij kon immers de grote aanvraag niet meer zelf maken. Stenströms was geboren en zou tot op de dag van vandaag een familiebedrijf blijven. Het bedrijf groeide in capaciteit en kwaliteit en dit werd in 1962 dan ook opgemerkt door de Zweedse Koninklijke familie die trouwe klant werd. Het bedrijf is daarvoor bekroond met het predicaat Hofleverancier aan het Zweedse Koninklijke Hof en levert tot op de dag van vandaag nog hemden in die richting. Hoewel nooit letterlijk verteld door iemand, gaan we er wel van uit dat de huidige koning Karl XVI Gustav van Zweden nog iedere dag een hemd van Stenströms draagt. De kenners en liefhebbers van Stenströms hemden zullen zelfs bepaalde modellen wel herkennen.

Een volgende belangrijke stap in de geschiedenis van Stenströms is 1981 als het familie bedrijf van eigenaar wisselt. De familie Bengtsson, die tot op de dag van vandaag nog eigenaar zijn, neemt het dan over van de familie Stenströms. Stenströms is internationaal steeds meer bekend en al snel spreidt het woord zich onder goed geklede mannen dat je voor een mooi hemd bij Stenströms moet zijn. In 1996 verkocht Stenströms plots in maar liefst 20 landen, echter uitsluitend aan exclusieve modezaken waar alleen maar hoge kwaliteit verkocht wordt. Het is daarom een extra mooie bekroning voor Bogers dat zij dit kwaliteitsmerk mogen voeren in hun winkel.

Een hemd van Stenströms bestaat uit 23 componenten en elk hemd ondergaat 60 productiestappen (veelal handwerk). Dan zijn er nog de 5 kritische controle stations waar al deze stappen keer op keer gecontroleerd worden, zodat zij er zeker van zijn dat slechts het beste van het beste de fabriek zal verlaten. Leuke feitjes om te weten zijn dat maar liefst 150 meter draad per hemd wordt gebruikt om het te maken en dat de knopen vrijwel altijd van paarlemoer zijn.  Jawel, u sluit uw hemd met een zeer kostbaar schelpje en daar mag best van genoten worden. Stenströms verwerkt uitsluitend de beste Italiaanse stoffen in hun hemden die vaak ‘’2ply’’ zijn (dat wil zeggen dat de stof geweven is van 2 garen die bij elkaar gesponnen worden om één draad te maken waarvan de stof geweven wordt). Dit is de beste kwaliteit die men op stoffengebied bereiken kan.

Dan zijn er nog drie modellen hemden; Classic, Fitted Body, Slimline en Superslim plus de gelegenheidshemden voor avondkledij met de naam, Evening. Daarnaast biedt Stenströms nog een maatwerkservice aan waar Bogers ook mee zal gaan werken en deze draagt de naam Custom Made. Hiervoor zullen uw maten worden genomen door de vakkundige medewerkers van Bogers en zal er naar uw persoonlijke maten een hemd gemaakt worden waar u ook nog eens zelf de kraag, manchetten en stof uit kunt kiezen. Tevens zijn er nog mogelijkheden voor initialen of hier en daar een klein bijzonder detail op het hemd. Buiten dat een maathemd fantastisch zal zitten is het ook een bijzondere ervaring om zelf de ontwerper van uw hemd te zijn.

De najaarscollectie van Stenströms die al te bewonderen en te koop is bij Bogers biedt een aantal unieke stukken zoals de Paisley hemden geïnspireerd op Marokkaanse en Portugese mozaïeken. Deze zijn prachtig te dragen met een uni kleur trui, corduroy broek of jeans en zelfs met een blazer of corduroy colbert. Een ander topstuk is het lichtblauwe Prince of Wales check hemd met gele overcheck, uitgevoerd als Button Down hemd en zowel zakelijk als casual te dragen, met of zonder das. Zakelijk met een donker pak of met een corduroy broek en blauwe blazer. Qua dassen kan dan alles met oranje, geel en blauw en het liefst effen, bloemmotief of gestreept. Casual is dit hemd overigens ook met een das te dragen gecombineerd met een mooie trui, een jeans of een corduroy broek. Natuurlijk zijn er ook nog klassieke zakelijke hemden te vinden die tijdloos zijn en daardoor ook eindeloos gecombineerd kunnen worden.

Eén leuk detail nog; Bogers, die zelf ook op korte termijn een jubileum te vieren hebben, heeft precies op dat moment het merk Stenströms verwelkomd dat zelf dit jaar haar 120 jarig jubileum viert! Daarnaast zijn het ook allebei familie bedrijven. Wat dat betreft is dit een goede match.

Een ander mooi en klein detail wat misschien niet belangrijk is maar wel leuk, is dat aan ieder hemd een kaartje hangt met het merk en daar op een klein schildje dat u vertelt: ‘’By Appointment to H.M. the King of Sweden’’. Er wordt weleens gezegd dat de klant Koning is, maar in dit geval is de Koning er ook nog eens klant.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen via e-mail

Download Catalogus

Altijd op de hoogte van de laatste mode.