Summer SALE is gestart! Koopzondag: Zondag 28 juli van 13.00 tot 17.00 uur!

Wellensteyn

Gevaarlijk goed!

U vindt bij ons ook jacks van het merk Wellensteyn. IJzersterke jacks die onder alle omstandigheden doen wat ze moeten doen, bescherming bieden en in de winter warm houden. Deze jacks zijn opvallend omdat ze ooit ontwikkeld zijn voor de scheepvaart en het werken op booreilanden. De fusie tussen vorm en functie is terug te in de hedendaagse jacks van dit merk. Adolf Wuttke had niet kunnen bedenken dat zijn jacks zo succesvol zouden worden. En het klopt… Wellensteyn… gevaarlijk goed!

Work wear

Van booreiland naar winkelstraat

Adolf Wuttke produceerde ‘work wear’, kleding speciaal gemaakt voor het werken in zeer zware beroepen onder veeleisende omstandigheden bijvoorbeeld op de scheepswerven en boorleilanden (off shore). Functioneel en ijzersterk. De Wellensteyn-jacks zijn nu steeds vaker in de winkelstraten te vinden en nog steeds geinspireerd op de havenarbeiders uit Hamburg. U ziet dat deze multifunctionele jacks vaker worden gedragen door de ‘man in de straat’, de modische lijn van Wellensteyn slaat aan. De verrassende details doen denken aan vervlogen tijden, waarin goede kleding levensreddend kon zijn.

Adolf Wuttke

Grondlegger van Wellensteyn

Meer dan 60 jaar geleden begon Adolf Wuttke, na omzwervingen op de arbeidsmarkt, met het verkopen van mechanische instrumenten voor diepzeeonderzoek. Deze instrumenten worden overigens nog steeds gebruikt. De klanten van Wuttke – de Duitse scheepvaartindustrie- had behoefte aan sterke, beschermende kleding voor hun keiharde en gevaarlijke werk onder alle weersomstandigheden. Bij het bedrijf van Wuttke werd zwaar, zeewaardig en gewaxed materiaal op maat gefabriceerd (Deutschleder’). Wuttke beschikte inmiddels over een schat aan kennis op het gebied van het werken in zware omstandigheden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang speciale aanbiedingen via e-mail

Download Catalogus

Altijd op de hoogte van de laatste mode.